Den som någon gång ägt en hund vet att det är dyrt att vara hundägare. Det är inte bara inköpspriset för hunden som kan vara högt, utan även mat, leksaker, försäkringar och tillbehör kan kosta en hel del. Det man också måste vara beredd på är att eventuella veterinärbesök kan spräcka även den mest genomtänkta budget. Att ha en riktigt bra försäkring kan förvisso sänka denna kostnad markant, men sjukdomar och skador kostar ändå en hel del att få åtgärdade. Ett sätt att sänka kostnaderna för djurägandet är dock att köpa alla tillbehör, så som matskålar, koppel, borstar etc. på andrahandsmarknaden.

Skänk det du inte behöver

Du som är hundägare vet hur snabbt man fäster sig vid sin nya valp. Det lilla livet är helt beroende av sin matte och husse och det är upp till dig att se till att hundens liv blir långt och lyckligt. Många väljer att köpa sin valp från en respekterad kennel men det finns även möjlighet att ta hand om hundar som blivit övergivna av sin ägare eller på annat sätt hamnat på ett hundhem. Upphittade hundar får nya hem och en ny chans till ett lycklig liv och du får en ny bästa vän. Dessa hundhem drivs många gånger på ideell basis, både utomlands och här hemma i Sverige, och är även de tacksamma för begagnade tillbehör. Har du en borste eller en hundsäng för mycket kan du vara säker på att det finns någon hund där ute i världen som behöver just det.

Billiga koppel för hund

Om du själv söker begagnade tillbehör finns det ett flertal platser att vända dig till. På Facebook kan du hitta en hel del loppissidor, men även grupper fyllda med medlemmar som älskar just din hundras. Här är möjligheterna stora att hitta halsband och koppel som blivit för stora eller som av någon annan anledning blivit överflödiga. Du kan även hitta annonssajter på internet, så som allaannonser.net, där djurägare köper och säljer både nya och begagnade tillbehör. Transportburar, rastgårdar, regntäcken och hundsängar av större storlek är alla exempel på tillbehör som kostar en hel del att köpa nytt och som fungerar precis lika bra begagnat. Köper du begagnat gör du dessutom både din plånbok och miljön en tjänst och din hund kommer inte bry sig om en vilken hund som har använt kopplet och den nya transportburen tidigare.