Har du en hund som du älskar över allt annat? Som är som din familjemedlem på alla sätt och vis? Då kommer du troligtvis också att vilja fira hunden lite extra när det är dags för födelsedag. Idag är det faktiskt väldigt vanligt att man firar sina hundar. Vissa går all in och köper både presenter och partyhattar, medan andra tar det lite lugnare och t.ex. bjuder hunden på något riktigt smaskigt. Det är naturligtvis bara du själv som bestämmer hur mycket din hund ska firas. Vissa firar inte alls, men nog kan det vara kul att få ge hunden den där lilla extra uppmärksamheten på den stora dagen.

En födelsedag kräver, i de flesta fall, även en födelsedagstårta, men vilken tårta kommer din hund att uppskatta mest? Eftersom hundar i många fall kan vara överkänsliga mot livsmedel och födoämnen som vi människor stoppar i oss är det bättre att satsa på en riktig hundtårta. Här nedan har vi tagit fram några riktigt bra recept som du kan använda dig av och som din hund kommer att älska. Visst, du kommer troligtvis inte själv vilka smaka på tårtan, men det är inte du som ska firas, eller hur?

P.s. Vill du göra tårtan extra speciell kan du besöka dintarta.se för roliga och fina tårtdekorationer.

Bästa hundtårtorna

Äpple- och morotstårta – Allt du behöver för denna smaskiga tårta är äpplen, morötter, havregryn, naturell yoghurt utan socker (detta är viktigt då socker kan orsaka hälsoproblem för din hund), mjöl, ett ägg, olivolja, kanel, vanilj och jäst. Tårtan är otroligt uppskattad och faktiskt även riktigt snygg.

Tonfisktårta deluxe – Tonfisk är riktigt smaskigt för din hund och vi kan garantera en positiv respons med detta bakverk. Tårtan bakas tillsammans med zucchini, vilket faktiskt är riktigt bra för hundar. Förutom de vitaminer som grönsaken innehåller så är den även en riktig boost för hud och päls. Utöver detta så kan zucchini även hjälpa till med matsmältningsproblem. Tonfisk – det är bara helt enkelt riktigt gott.

Köttpaj – Vi kan inte lämna recept på goda hundtårtor utan att nämna den traditionella köttpajen, eller hur? En köttpaj kommer garanterat att gå hem hos din hund och denna bakar du med kyckling och färskost för att få till den där extra krämigheten. Även här ska du använda dig av yoghurt utan socker och botten bakar du med hjälp av jäst, rismjöl och havregryn.

Leverpastejskaka – Vill du ha ett väldigt simpelt och enkelt recept kan du göra en leverpastejskaka till din hund. Använd dig av vanligt runt hårdbröd som du smetar tjocka lager med leverpastej på. Naturligtvis avslutar du med ett knäckebröd på toppen och glöm inte att dekorera med hundgodis eller annat gott som du vet att din vän föredrar.