Hundar kommer inte bara i många olika storlekar och färger, de har också sina egna, unika personligheter och temperament. Som husse eller matte är det viktigt att du ger din hund ett så kul och stimulerande liv som möjligt och det finns både små och stora saker som du kan göra för det.

Till de större åtgärderna hör att ge dig ut på långa vandringar med din aktiva hund, att satsa på riktigt högkvalitativ mat eller att anpassa bostaden efter en hund som börjar bli lite till åren. Till de mindre hör roliga leksaker och sköna bäddar att vila på efter dagens aktiviteter. Allt det här, och mycket mer, kan du hitta hos den välsorterade djurbutiken Zoo som du antingen kan besöka fysiskt i deras butiker i Stockholm, Bromma och Västerås eller handla online från och få allt levererat hem.

Gör livet enklare med hjälpmedel

Precis som människor kan en hund behöva lite extra hjälp för att klara vardagen så gott som möjligt. En skadad eller äldre vovve kan till exempel få svårt att gå längre sträckor eller att hoppa upp på soffan och här kan du hjälpa den på flera sätt. Bor du i hus kan du till exempel bygga en egen rastgård hemma i trädgården för att göra det enkelt för den att göra ifrån sig och att få vistas ute i friska luften. Hos Zoo finns det också smarta ramper som låter små eller stela hundar att komma upp och ner från sängen och soffan, eller att kunna ta sig in i bilen när det är dags för utflykt. Har du en valp eller en riktig vilding kan det vara smart att sätta upp hundgrindar vid trappor eller rum där du inte vill att de ska komma in. Allt fler hundägare skaffar också GPS-trackers för sina hundar när de är ute och går. Se också gärna till att ha ett bra koppel som passar din hund, exempelvis en sele eller ett rullkoppel, och tänk på att det finns särskilda tider på året då du alltid måsta hålla din jycke kopplad.

Bra kost för styrka och vitalitet

Näringsrik kost är A och O för både människors och djurs hälsa, och därför bör du alltid satsa på det bästa för din hund. Hos Zoo hittar du olika sorters hundmat som torrfoder, konserver och fryst färskfoder som är fulla av vitaminer, proteiner och mineraler. Här finns också specialkost för hundar som är allergiker eller som har specifika hälsoproblem. I vissa fall är det fördelaktigt att ge hunden kosttillskott, särskilt om den har problem med lederna, pälsen eller matsmältningen, exempelvis lite extra omega-3 i form av laxolja eller probiotika för en bättre tarmflora. Självfallet har Zoo också massor av godsaker och tuggben som hunden kommer att älska.