Att jobba med hundar är ett drömjobb för många djurälskare. Det finns många sorters yrken där man gör detta på olika sätt. T.ex. kan man föda upp hundar för sällskap, avel eller olika syften, t.ex. polishundar eller blindhundar. Man kan också jobba med träning, som veterinär eller med hunddagis/pensionat. Vissa av dessa yrken passar bäst som extrainkomst, medan andra definitivt kräver mer jobb än heltid. Det finns mycket att välja på och de flesta hundälskare kan nog hitta något som passar dem.

Ta hand om hundar som haft det svårt

Det är också många som arbetar ideellt med hundar. Ofta handlar det om att ta hand om hundar som inte har något hem och som kanske även blivit misskötta. Ofta innebär detta att se till att hunden får ett nytt hem där de kan bli bra omhändertagna. behovet av jourhem ökar också för dessa hundar. Ett jourhem är en plats där hunden bor i väntan på ett varaktigt hem. Många hundar, men inte alla, som behöver bo i jourhem har haft det tufft. De har ett stort behov av trygghet och kärlek. Därför är det inte alla som kan vara jourhem, till exempel på grund av arbetstider. För de som har viljan och möjligheten är det dock ett fantastiskt viktigt jobb.

Tips för att jobba extra

Många jobb som involverar hundar är kanske svårt att få ihop till en heltidstjänst. Det kan t.ex. gälla mindre uppfödning eller om man håller i kurser. Då kan det vara en rolig extrainkomst vid sidan av det vanliga jobbet, eller kanske för pensionären. Oftast är man inte anställd utan sköter allt själv. Det låter kanske krångligt men idag är det inga större problem. Det är inga problem att fakturera utan företag och det finns även tjänster som Swish som hjälper dig att ta betalt direkt. Bokföringen kan man enkelt ta hjälp av en konsult över internet om man känner att det är krångligt. Även Skatteverket kan svara på många frågor och de har även information på sin hemsida.