Vinterhalvåret uppskattas inte alltid av människor. Man drar in mängder med snö och slask, vilket smutsar ner både skor och hallmatta. För hundägare är det betydligt jobbigare, både för att hunden troligtvis är blöt upp till magen, men även för alla det problem som snön kan orsaka på hundens tassar.

Vinterväder kan snabbt orsaka små sprickor på undersidan av hundens tassar. Dessa sprickor kan ömma en hel del och de är därför viktigt att man lägger ner lite extra tid på att smörja in och vårda trampdynorna. Lever man i en stad har man säkerligen märkt vad de saltade vägarna kan ha för negativ påverkan på hundens tassar, men genom att kontinuerligt smörja in trampdynorna är detta ett problem som du snabbt har ur världen.

Ett bra sätt att hålla tassarna hela och mjuka, är att använda sig av den speciella tassalva som finns att köpa på apoteket eller i det allra flesta djuraffärer. Salvan stryker du på när du vet att du kommer vara hemma med hunden en stund, för att undvika att salvan försvinner innan den har hunnit absorberas av huden.